آزمون gre یکی دیگر از آزمون های بین المللی معتبر می باشد. Gre مخفف عبارت Graduate Record Examination است. این آزمون توسط شرکت ETS برگزار می شود. هدف این آزمون برای ارزیابی توانایی تحصیلی افراد است. افرادی که متقاضی تحصیل در دانشگاه های معتبر دنیا هستند، باید این آزمون را بگذرانند. در آزمون gre به بررسی سه موضوع محاسبات ریاضی، درک مطلب و مقاله نویسی پرداخته می شود. دانشجویان کارشناسی ارشد به بالا که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، باید این آزمون را بدهند. این مورد شامل اکثر رشته ها می شود. برای اینکه بتوانید در این آزمون شرکت کنید، ابتدا باید آن را به خوبی بشناسید و اطلاعات لازم در موردش را به دست آورید و سپس به مهاجرت فکر کنید. تا انتهای این مطلب با کارشناسان گروه مهاجرتی بالدانو همراه باشید تا با مدرک gre آَشنا شوید.
آزمون gre چیست؟
Gre چیست؟ شاید برخی در خصوص این آزمون شناخت کافی را نداشته باشند. آزمون gre یک آزمون برای فیلتر شدن دانشجویان ورود به دانشگاه های خارج از کشور است. در بسیاری از دانشگاه های دنیا، برای اینکه دانشجویان بتوانند در مقاطع بالا ادامه تحصیل بدهند، از آن ها یک آزمون به عنوان آزمون جی آر ای یا gre گرفته خواهد شد. نتیجه این آزمون تاثیر زیادی بر آینده شما خواهد داشت. اگر بتوانید این فیلتر را بدون مشکل بگذرانید، به نوعی مجوز ورود به دانشگاه را خواهید گرفت. این آزمون بیشتر در دانشگاه هایی برگزار می شود که در قاره آمریکا قرار دارند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشورهایی همچون کانادا و آمریکا را دارید، باید ابتدا اطلاعات کاملی را در خصوص آزمون gre کسب کنید تا بتوانید بدون مشکل در دانشگاه های این کشورها تحصیل کنید. برای اینکه پاسخ به این سوال که آزمون جی آز ای یا gre چیست را به دست آورید، بهتر است تا با کارشناسان مجموعه مهاجرتی بالدانو ارتباط برقرار کنید.
انواع آزمون جی آر ای
آزمون gre دارای دو نوع مختلف با نام های GRE General و GRE Subject است. این دو نوع آزمون در چگونگی برگزاری و همچنین از نظر سنجش با یکدیگر متفاوت هستند. در این قسمت ابتدا کارشناسان ما به معرفی انواع این آزمون خواهند پرداخت و سپس با مدرک gre نیز آشنا خواهید شد.
آزمون gre جنرال
این نوع از آزمون gre به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می شود. در ایران بیشتر از نوع کامپیوتری استفاده می شود. آزمون gre جنرال نیز در خود بخش های مختلفی دارد که برای آشنایی باید اطلاعات لازم در خصوص هر کدام را به دست آورید. در این قسمت به بررسی بخش های مختلف آزمون gre جنرال در بخش کامپیوتری می پردازیم.
نگارش تحلیلی: مدت زمان این بخش آزمون یک ساعت می باشد و آن فرد باید در این یک ساعت به دو سوال پاسخ بدهد. این بخش دارای 0 تا 6 نمره باشد و به صورت نیم نمره کم یا زیاد می شود.
لغت و درک مطلب: مدت زمان بخش لغت و درک مطلب در آزمون gre جنرال یک ساعت است. فرد متقاضی باید در این قسمت به 40 سوال جواب بدهد. این 40 سوال از دو مجموعه سوال 20 تایی می باشد که زمان پاسخگویی به هر مجموعه سوالات نیم ساعت است. نمره این قسمت بین 130 تا 170 می باشد.
استدلال ریاضی: این بخش یکی از خاص ترین بخش های آزمون gre می باشد. افراد متقاضی باید به چهل سوال که شامل دو مجموعه بیست تایی سوال است جواب بدهند. مدت زمان پاسخگویی به این بخش 70 دقیقه است. میزان نمره این بخش هم مانند بخش لغت و درک مطلب بین 130 تا 170 نمره است.
سه بخش اصلی آزمون gre جنرال توضیح داده شد. شما برای پاسخگویی به دو بخش اول یک ساعت زمان دارید و 70 دقیقه از زمان باقی مانده را باید به سوالات بخش استدلال ریاضی پاسخ دهید. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که شما با پاسخگویی به سوالات بخش لغت و درک مطلب و همچنین استدلال ریاضی نمره ای بین 260 تا 340 کسب می کنید. دانشگاه های معتبر جهان برای این دو قسمت حداقل نمره قائل شده اند که به این معنا است که برای پذیرش در این دانشگاه ها باید مجموع نمرات این دو قسمت حداقل بین 300 تا 310 باشد. در نتیجه اگر قصد مهاجرت و تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر دارید باید به این نکته توجه کنید.
آزمون gre سابجکت
این نوع آزمون gre برای سنجش میزان دانش شما در رابطه با مفاهیم و موضوعات آکادمیک است. نمره این نوع از این آزمون بین 200 تا 990 می باشد و نمره این قسمت در بازه ده نمره کم یا زیاد می شود. یکی از اصلی ترین تفاوت این نوع آزمون با gre جنرال در نوع برگزاری است. آزمون جی آر ای یا gre سابجکت فقط به صورت کاغذی برگزار می شود. در نتیجه این نوع آزمون gre در بعضی از مراکز این آزمون برگزار می شود. تفاوت اساسی که بین این دو نوع آزمون gre وجود دارد، این است که نوع جنرال آزمون نمره منفی ندارد ولی در نوع سابجکت دارای نمره منفی است و به ازای هر چهار جواب اشتباه یک نمره منفی در نظر گرفته می شود. همان طور که گفته شد این نوع آزمون فقط برای برخی از رشته های آکادمیک برگزار می شود. بعضی از رشته های آکادمیک عبارتند از:
- ادبیات انگلیسی
- ریاضیات
- فیزیک
- روانشناسی
- زیست شناسی
- شیمی
نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که در سال 2016 بعضی رشته ها به این آزمون اضافه شدند ولی به دلایلی امروزه این رشته ها شامل این آزمون نیستند. رشته های بیوشیمی، زیست شناسی سلولی و مولکولی در حال حاضر جزء این آزمون نیستند.
چگونگی پخش سوالات در آزمون gre
آزمون gre با بخش رایتینگ شروع می شود و شما یک ساعت زمان دارید که به سوالات این بخش پاسخ دهید. بعد نوبت به دو بخش لغت و ریاضیات می رسد که سوالات این دو بخش در بین افراد متقاضی پخش می شود. نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که هیچ ترتیبی وجود ندارد که ابتدا سوالات بخش لغت و درک مطلب داده می شود یا سوالات بخش استدلال ریاضی، هرکدام ممکن است برای پاسخگویی به شما بدهند. آزمون gre جنرال دارای دو بخش می باشد که این دو بخش بدون نمره است. این دو بخش شامل Unscored و Research است.
سوالات بخش Unscored مربوط به لغت و درک مطلب یا استدلال ریاضی است. این سوالات در بین سوالات اصلی شما قرار می گیرد و فرد متقاضی هیچ اطلاعی از نوع سوال و همچنین محل سوال ندارد. بعضی از افراد متقاضی با توجه به سختی و آسانی سوال اقدام به حذف بعضی از سوالات می کنند که شاید این سوالات بدون نمره باشد. این کار به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود زیرا اگر شما اشتباه پیش بینی کنید نمره آن سوال را از دست می دهید و همچنین نمی توان این نوع سوالات را با توجه به سختی سوالات پیش بینی کرد.
سوالات بخش Research در آزمون gre جنرال هم بدون نمره هستند. این سوالات برخلاف سوالات بخش قبل، محل مشخصی دارند و معمولا در پایان امتحان برای شرکت کنندگان قرار می دهند و به افراد متقاضی در این آزمون اعلام می شود که این سوالات بدون نمره هستند. نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که افراد متقاضی در آزمون جی آر ای یا gre فقط یک نوع از سوالات بدون نمره دارند و هر دو بخش در سوالات شما وجود ندارد. به این صورت است که سوالات یا به صورت Unscored یا به صورت Research در آزمون قرار داده می شوند.
اعتبار و مدرک آزمون gre
موسسه ETS نمرات آزمون gre را تا پنج سال معتبر می داند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که دانشگاه ها دارای قوانین متفاوتی با موسسه ETS هستند و ممکن است آن مدرک را کمتر از پنج سال معتبر بدانند. مدرک gre برای گرفتن پذیرش در دانشگاه های آمریکا الزامی است. آزمون های استاندارد دیگر دارای ارزش و کاربرد یکسان هستند ولی ارزش و کاربرد آزمون gre در میان دانشگاه ها، رشته ها و همچنین دوره های تحصیلی مختلف دارای تفاوت عمده هستند. در نتیجه به خاطر این که اعتبار این آزمون در هر جایی متفاوت است، بهترین کار برای این که اطمینان حاصل کنید این نمره و آزمون مورد قبول است یا نه، ارسال ایمیل به فرد مسئول پذیرش در محل مورد نظر شما و پرس و جو از آن فرد است.
مزایا و معایب آزمون کاغذی gre
اولین مزیتی که آزمون های کاغذی نسبت به آزمون های کامپیوتری دارد این است که شما می توانید در برگه سوالات نکات مهم را یادداشت کنید. این کار به فرد متقاضی کمک می کند که ایده های خود را قبل از وارد کردن جواب به برگه مربوطه بررسی کند تا از صحیح بودن آن اطمینان حاصل کند.
یکی از بزرگترین معایبی که آزمون کاغذی دارد این است که فرد متقاضی نگران است که دست خط او بد و ناخوانا باشد و اگر اشتباهی در وارد کردن جواب رخ دهد راهی جز خط زدن آن وجود ندارد. اگر تعداد خط خوردگی ها بالا باشد و همچنین بخشی از جواب ها ناخوانا باشد ممکن است که شما امتیاز آن بخش را از دست بدهید.
مزایا و معایب آزمون کامپیوتری gre
یکی از اصلی ترین مزایای آزمون کامپیوتری این است که دارای تاریخ و ساعت های متعددی برای برگزاری آزمون است و شما می توانید به دلخواه یکی را انتخاب نمایید. تعداد مراکزی که آزمون کامپیوتری ارائه می دهند نسبت به کاغذی بیشتر است. یکی دیگر از مزایای آزمون کامپیوتری این است که هر زمانی اشتباهی رخ دهد به راحتی می توانید پاک کنید و دیگر نباید نگران ناخوانا بودن دست خط باشید. شما در آزمون gre که به صورت کامپیوتری انجام می شود به راحتی می توانید زمان آزمون را مدیریت کنید. تعداد افراد کمتری در آزمون های کامپیوتری شرکت می کنند در نتیجه باعث می شود شما آرامش بیشتری داشته باشید. در آزمون های کامپیوتری صفحه کامپیوتر به دو قسمت سوال و جواب تقسیم می شود و شما به راحتی می توانید سوالات و جواب خود را مدیریت کنید.
یکی از بزرگترین معایبی که آزمون های کامپیوتری نسبت به آزمون کاغذی دارند این است که نمی توانید نکات را در کنار سوالات یادداشت کنید تا تمرکز بیشتری داشته باشید. معایب دیگر که در این نوع آزمون ها وجود دارد، صدای صفحه کلید است که ممکن است تمرکز شما را به هم زند و همچنین به خاطر این که باید به مدت طولانی به صفحه کامپیوتر نگاه کنید ممکن است که چشمان شما خسته شوند.
مراکز برگزار کننده آزمون gre در ایران
قطعا یکی از مهم ترین نکاتی که دانشجویان علاقه مند به مهاجرت تحصیلی در ذهن خود دارند، شرکت در آزمون gre در خاک ایران است. شما باید بدانید که این آزمون در کشور ما در کدام مراکز برگزار خواهد شد. در زمان کنونی تنها 9 مرکز هستند که می توانند این آزمون را برگزار کنند. برگزاری gre تنها در این 9 مرکز انجام خواهد شد. اما این 9 مرکز کدامند؟
دانشگاه ارومیه، دانشگاه شیراز، موسسه آموزشی معرفت، دانشگاه صنعتی اصفهان، مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان، موسسه فرهنگی علامه سخن، موسسه آموزشی امیربهادر، دانشگاه شمال آمل و مرکز سازمان سنجش 9 مرکزی اند که می توانید برای شرکت در آزمون gre به آن ها مراجعه کنید.
نتیجه گیری
در این مطلب از موسسه مهاجرتی بالدانو به معرفی یکی از مهم ترین آزمون های بین المللی پرداختیم. آزمون gre برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های کارشناسی ارشد و دکتری در خارج از کشور به خصوص کشورهای قاره آمریکا را دارند الزامی است. شما باید نمره قبولی در این آزمون را به دست آورید تا به نوعی مجوز شرکت در دانشگاه را به دست آورید. بنابراین قبل از اینکه به مهاجرت تحصیلی فکر کنید باید راه های موفقیت دراین آزمون را بشناسید. گفت و گو و دریافت مشاوره از یک فرد با تجربه و آگاه به این آزمون می تواند به شما برای رسیدن به موفقیت کمک کند. شما علاقه مندان به شرکت در آزمون gre می توانید قبل از شرکت در این آزمون با کارشناسان گروه مهاجرتی بالدانو گفت و گو کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
منبع