چند سالی است که مهاجرت در ایران به اوج خود رسیده است. هرکس به دنبال هدفی اقدام به مهاجرت می کند اما مهاجرت با هر هدفی که باشد یک وجه مشترک بین تمام متقاضیان دارد آن هم زبان خارجه است. متقاضیان به هر مقصدی که قصد مهاجرت دارند باید زبان آن منطقه را یاد بگیرند. شرکت در آزمون های بین المللی زبان یکی از دغدغه های متقاضیان مهاجرت است. از جمله این آزمون ها می توان به آزمون آیلتس اشاره کرد که در بین زبان آموزان و متقاضیان مهاجرت کاملا شناخته شده است. ما در این مقاله قصد داریم هرآنچه که در مورد آزمون آیلتس ( IELTS ) باید بدانید را به شما منتقل کنیم. پس اگر شما هم این روزها شرکت در این آزمون دغدغه ذهنیتان شده است تا پایان مقاله با مجموعه مهاجرتی بالدانو همراه باشید.
آزمون زبان انگلیسی آیلتس
IELTS چیست؟ تنها سوالی است که یک جواب واحد دارد. آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که برای سنجش تسلط زبان آموزان و همچنین متقاضیان مهاجرت از آنها گرفته می شود. این آزمون شامل چندین بخش است. این آزمون توسط متخصصین آزمون های خارجی در سراسر جهان، طراحی می شود. نمره حاصله در این آزمون به شما تصویر دقیقی از تسلطتان به زبان انگلیسی ارائه می دهد. این آزمون به دو گروه متفاوت تقسیم بندی می شود که متقاضیان مهاجرت باید براساس هدف خود در یکی از دو آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال شرکت کنند.

بررسی آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال
همان طور که در بخش قبل گفته شد هر کدام از متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس هدفی را دنبال می کنند. آن هایی که قصد ادامه تحصیل در کشور های دیگر را دارند با کسانی که هدفشان از مهاجرت شروع یک کسب و کار جدید است، تفاوت دارند. گروه اول برای شرکت در دانشگاه های کشور های دیگر باید نسبت به زبان انگلیسی تسلط بیشتری داشته باشند تا درک بهتری از مفاهیم آموزشی داشته باشند. اما گروه دوم اگر تسلط شان به زبان انگلیسی در حد مکالمه و برقراری ارتباط باشد برایشان کفایت می کند. بنابراین برگزار کنندگان این آزمون تصمیم گرفتند این آزمون را به دو گروه مختلف تقسیم کنند تا کار برای آن هایی که قصد تحصیلات عالیه ندارند راحت تر شود. پس تا این جا متوجه شدیم که این آزمون آکادمیک مختص کسانی است که قصد مهاجرت تحصیلی دارند و آیلتس جنرال نیز مختص کسانی است که با هر هدفی به جز تحصیلات عالی اقدام به مهاجرت می کنند. این دو آزمون شامل هر چهار بخش speaking، writing، reading، listening این آزمون می باشد که در بخش های اسپیکینگ و لیسنینگ مشابه و در بخش های رایتینگ و ریدینگ با هم متفاوت هستند.

بخش های مختلف آزمون آیلتس و بررسی تفاوت های آکادمیک و جنرال
این آزمون شامل چهار بخش متفاوت است که در هر بخش مهارت های فرد شرکت کننده مورد ارزیابی و سنجش قرار می گیرد. با هم به بررسی این چهار بخش می پردازیم:
1.خواندن (Ielts Reading):
بخش خواندن یا همان ریدینگ این آزمون بین المللی زبان انگلیسی، در گروه آکادمیک و جنرال با هم متفاوت هستند. در آزمون جنرال سه متن در اختیار شخص شرکت کننده قرار می دهند که معمولا یک متن در مورد مسائل اجتماعی است، یک متن در مورد مسائل رفاهی و یک متن طولانی. شخص شرکت کننده باید هر سه متن را با دقت بخواند و به 40 پرسش تعیین شده در مدت زمان 60 دقیقه پاسخ بدهد. در آزمون آکادمیک نیز به شرکت کنندگان سه متن متفاوت می دهند که داوطلب باید بعد از خواندن آن به 40 سوال طرح شده از متن در مدت زمان 60 دقیقه پاسخ بدهد اما با این تفاوت که متون ارائه شده در آزمون آکادمیک سخت تر و غالبا دارای کلمات تخصصی تر است که از مجلات و کتاب های علمی انتخاب شده است.
در هر دو آزمون متون ارائه شده شامل 2 تا 3 هزار کلمه است و همچنین برای وارد کردن پاسخ سوالات زمان جداگانه ای برای داوطلبان در نظر گرفته نشده است و داوطلبان باید جوری برنامه ریزی کنند تا بتوانند به تمام سوالات پاسخ بدهند.
2. شنیدن (Ielts Listening):
بخش شنیداری آزمون آیلتس در هر دو گروه آکادمیک و جنرال یکی و مشابه است. این بخش شامل یک سی دی صوتی است که تنها یک بار برای داوطلب پخش می شود و داوطلب باید بعد از شنیدن آن به 40 سوال طرح شده در دفترچه مربوطه پاسخ دهد. مدت زمان پاسخگویی به این سوالات 40 دقیقه است. در این آزمون داوطلب می تواند قبل از پخش سی دی یک بار سوالات را بخواند. سوالات آزمون شنیداری 4 بخش دارد که بخش اول و دوم در مورد مسائل روز جامعه و مسائل اجتماعی است و بخش سوم و چهارم سی دی پخش شده در مورد مکالمات تخصصی است.
3. مکالمه (Ielts Speaking):
این قسمت از آزمون به صورت حضوری برگزار می شود. داوطلب باید به صورت شفاهی به سوالات این بخش پاسخ بدهد. این بخش از آزمون دارای سه قسمت است که قسمت اول آن مربوط به صحبت در مورد مسائل شخصی داوطلب است و از داوطلب سوالاتی در مورد شغل، محل زندگی و سایر مسائل شخصی او پرسیده می شود. در بخش دوم آزمون مکالمه به داوطلب یک موضوع می دهند تا در مدت زمان تعیین شده در مورد آن فکر کند و هرچه به ذهنش می رسد درباره آن بنویسد. سپس در بخش سوم در مورد آن موضوع با داوطلب مکالمه می کنند. کل زمان آزمون مکالمه 20 دقیقه است.
4. نوشتن (Ielts Writing):
بخش نوشتن آزمون آیلتس در گروه آکادمیک و جنرال همانند بخش ریدینگ با هم متفاوت است. آزمون نوشتن دو قسمت دارد. در گروه جنرال برای تکمیل هر دو بخش به داوطلب 60 دقیقه زمان می دهند. در بخش اول از داوطلب می خواهند در مورد یک مسئله ای یک متن 150 کلمه ای بنویسد. به داوطلب توصیه می شود که برای این بخش 20 دقیقه بیشتر زمان صرف نکند و همچنین نباید داوطلب از 150 کلمه کمتر بنویسد زیرا از نمره او کم خواهد شد. در بخش دوم نوشتن از داوطلب خواسته می شود که بیان کند در مورد یک موضوعی موافق است یا مخالف و دلیل خود را نیز توضیح دهد. متن این بخش نیز نباید کمتر از 250 کلمه باشد.
در گروه آکادمیک آزمون نوشتن نیز داوطلب تنها 60 دقیقه زمان برای نوشتن هر دو بخش دارد. در بخش اول داوطلب باید در مورد جدول و نموداری که به او داده می شود، توضیح دهد. تعداد کلمات متن این بخش نباید کمتر از 150 کلمه باشد. در قسمت دوم نیز همانند قسمت دوم جنرال داوطلب باید نظر موافق یا مخالف خود را در مورد یک موضوع شرح دهد. متن این بخش نیز نباید کمتر از 250 کلمه باشد. سه بخش شنیداری، نوشتن و خواندن این آزمون در یک روز و پشت سر هم برگزار می شود اما بخش مکالمه این آزمون در روز دیگری و به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
مفهوم نمره در امتحان آیلتس
در آزمون یا امتحان آیلتس چیزی به نام مردودی یا قبولی در آزمون وجود ندارد. در این آزمون سطح تسلط داوطلب براساس نمره حاصله مورد ارزیابی قرار می گیرد. نمره 5 سطح متوسط و نمره 6 به بالا سطح خوب و رو به بالای تسلط داوطلب را نشان می دهد.
تفاوت آزمون آیلتس با دیگر آزمون ها
بعد از آیلتس مشهورترین و معتبر ترین آزمون زبان های خارجی آزمون تافل است. آزمون تافل جزء قدیمی ترین آزمون ها است و مورد پذیرش بیش از 9000 هزار مرکز آموزشی و 130کشور در جهان است. بعد از تافل آزمون PTE نیز دارای شهرت زیادی در سر تا سر جهان است.
هر کدام از این آزمون ها معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. در آزمون PTE تمام بخش ها به صورت کامپیوتری برگزار می شود و تصحیح آن نیز توسط کامپیوتر انجام می شود بنابر این امکان خطای انسانی در این آزمون وجود ندارد همچنین مدت زمان برگزاری این آزمون کوتاه تر از بقیه آزمون هاست. نتایج این آزمون هم مورد استفاده داوطلبانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع عالی دارند و هم کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی ندارند. تنها عیب این آزمون این است که تمام بخش های آن پشت سر هم و در یک روز انجام می شود. این در حالی است که در آزمون آیلتس بخش مکالمه در روز دیگری برگزار می شود. هر سه این آزمون ها دارای 4 بخش مکالمه، شنیداری، نوشتن و خواندن هستند اما در بخش محتوایی، آزمون ها دارای تفاوت هایی با هم هستند. به طور کلی نمی توان گفت که کدام آزمون مناسب تر است بلکه هر داوطلب باید با در نظر گرفتن اهداف خود اقدام به انتخاب آزمون مورد نظر خود کند تا بتواند به هدف خود برسد.

آزمون ماک چیست؟
آزمون ماک، آزمون آزمایشی آیلتس IELTS Mock Test است که در برخی مراکز برگزار می شود. از آن جایی که شرکت در این آزمون هزینه بالایی دارد بهتر است داوطلبان قبل از شرکت در آزمون اصلی در یک آزمون آزمایشی شرکت کنید تا سطح آمادگی خود را بسنجید تا از شدت اضطراب و استرس شان کم شود. آزمون ماک اگر توسط یک مرکز معتبر انجام شود نتیجه به دست آمده از آن بسیار شبیه نتیجه اصلی این آزمون است.

چگونه در آزمون آیلتس شرکت کنم؟
برای شرکت و ثبت نام در آزمون آیلتس با کمی جستجو می توانید مراکز معتبری را بیابید که برگزار کننده این آزمون هستند. شما با مراجعه به سایت این مراکز میتوانید برای شرکت در این آزمون ثبت نام کنید. برای ثبت نام در این آزمون شما به موارد زیر احتیاج دارید:
- عکس رنگی با زمینه سفید
- کارت ملی یا گذرنامه
- هزینه آزمون آیلتس
و همچنین اگر از قبل در این آزمون شرکت کرده اید کارنامه قبلی نیز مورد نیاز است.

نتیجه گیری
در مورد آزمون آیلتس شاید برایتان جالب باشد که بدانید به جز ایران این آزمون در 1600 منطقه جغرافیایی متفاوت در سر تا سر دنیا برگزار می شود. برگزار کنندگان این آزمون دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز این آزمون استرالیا هستند و به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می شود. آیلتس کامپیوتری فقط برای نوع آکادمیک این آزمون برگزار می شود. در این آزمون کامپیوتری فقط بخش های Writing، Listening و Reading به صورت کامپیوتری برگزار می شود و در بخش مکالمه همانند آزمون کاغذی به صورت حضوری برگزار می شود. در این مقاله از گروه مهاجرتی بالدانو سعی کرده ایم با بررسی بخش های مختلف این آزمون و در ادامه با مقایسه این آزمون با دیگر آزمون های بین المللی به شما در آشنایی با این آزمون کمک کنیم. مدرک این آزمون می تواند برای کسانی که رویاهای بزرگی در سر دارند سکوی پرشی به سمت آینده ای بهتر باشد.
سوالات متداول
برای شرکت در آزمون آیلتس به چه مدارکی نیاز دارم؟
تفاوت آزمون ماک با آزمون آیلتس چیست؟
منبع