ویزای تحصیلی آلمان

آلمان با فراهم کردن شرایط ویژه‌ برای تحصیل به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای ادامه تحصیل داشنجویان تبدیل شده است. اگر شما هم قصد دارید تا برای ادامه تحصیل این کشور را انتخاب کنید؛ ولی با اخذ ویزای تحصیلی آلمان آشنایی ندارید، این مقاله برای شماست.

مشاوره تلفنی
2023/10/0dfee727-6ead-4621-850e-2029b3ea1aaa.jpg

مشاوره اخذ ویزای تحصیلی آلمان

آلمان یک کشور اروپایی به پایتختی شهر برلین است که جمعیتی ۸۰ میلیونی دارد. این کشور از لحاظ جغرافیایی نیز نزدیک کشورهای پرطرفدار اروپایی نظیر دانمارک، سوئیس، اتریش، لهستان و جمهوری چک واقع شده است. در سال‌های اخیر این کشور موفق شده شرایط بسیار مناسبی را در همه زمینه‌ها برای شهروندان خود به ارمغان بیاورد و یکی از بهترین مقاصد برای تحصیل و مهاجرت لقب بگیرد. اقتصاد موفق، سطح علمی بسیار بالا در دانشگاه‌ها، نظام آموزشی مناسب، زندگی نرمال، قدرتمندی در صنایع مختلف نوید یک زندگی مناسب را به شما می‌دهد و شما می‌توانید به شیوه‌های مختلف مثل سرمایه گذاری، ازدواج، تحصیل و کار ویزای این کشور را دریافت و به آلمان مهاجرت کنید.

در این مقاله از بالدانو درباره ویزای تحصیلی آلمان و شرایط اخذ این ویزا صحبت می‌کنیم.

در صورت نیاز به مشاوره بیشتردر باره اخذ ویزای تحصیلی آلمان فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان ما در بالدانو با شما تماس بگیرند.

اطلاعات خود را برای مشاوره وارد کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
{{service.error}}
{{fullName.error}}
{{phone.error}}
{{error}}
فهرست مطالب

    انواع ویزای تحصیلی آلمان

    با توجه به تعداد تقاضای بالایی که توسط دانشجویان و دانش‌آموزان سراسر دنیا از جمله ایران برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف آلمان وجود دارد، این کشور از ترافیک نسبتا سنگینی برخوردار است. با توجه به این شرایط کشور آلمان تقریبا به تمامی مقاطع تحصیلی از دبیرستان تا دکترا ویزای تحصیلی آلمان اعطا می‌کند. بسته به عوامل مختلفی مثل مقطع تحصیلی یا شرایط شما ویزا‌های تحصیلی مختلفی وجود دارد.

    انواع ویزای تحصیلی آلمان

    ویزای دوره زبان

    ویزای دوره زبان یکی از انواع ویزای تحصیلی آلمان است. این نوع ویزا ویژه آن دسته از محصلانی است که قصد یادگیری زبان را دارند و از یک موسسه آموزشی پذیرش دریافت کرده اند. طول این دوره بین سه تا دوازده ماه است.

    موضوع اصلی درباره ویزای دوره زبان آلمان این است که این ویزا تنها برای درخواست‌های با مدت زمان بالای 6 ماه صادر می‌شود که این موضوع می‌تواند با خود ریسک‌هایی را به همراه داشته باشد. از مهمترین نکات دیگر این است که متقاضی باید دارای تسلط به سطح A2 زبان آلمانی باشد.

    ویزای اصلی دانشجویی آلمان (Visum Zur Studienzwecken)

    این نوع ویزا مختص کسانی است که قصد ادامه تحصیل در یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر را دارند و پذیرش دریافت کرده‌اند.

    • مقطع لیسانس یا کارشناسی

    با توجه به شرایط ایده‌الی که کشور آلمان برای تحصیل فراهم کرده است، درصد قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه‌های آلمان را دانشجویان خارجی یا بین‌المللی به خود اختصاص می‌دهند. برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان در مقطع لیسانس باید شرایط زیر را داشته باشید:

    1. داشتن مدرک دیپلم ضروری است
    2. گپ تحصیلی کمتر از پنج سال
    3. بهتر است مدرک زبان آلمانی B2 داشته باشید تا بتوانید به صورت رایگان در این کشور درس بخوانید.
    4. مبلغ ۷۰۰ تا ۸۰۰ یورو برای ثبت‌نام سالیانه
    5. مدرک زبان آیلتس با نمره ۶
    6. نامه تمکن بانکی

    توجه داشته باشید افرادی که در ایران دیپلم گرفته‌اند باید یک سال تحصیلی در کالج های آلمان به تحصیل مشغول شوند. البته تبصره‌ای برای این موضوع وجود دارد. افرادی که حدود ۴۰ واحد در دانشگاه درس خوانده باشند دیگر نیاز نیست که یک سال در کالج های آلمان درس بخوانند.

    • مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد

    برای دریافتویزای تحصیلی آلمان در مقطع ارشد، دانشجویان فارغ التحصیل از مقطع کارشناسی دانشگاه‌های سراسری در اولویت هستند. بررسی شرایط:

    1. برای تایید مدارک کارشناسی خود و جهت دریافت پذیرش باید به سازمان Akademisches Auslandsamt رجوع کنید.
    2. فراگیری زبان آلمانی و زبان انگلیسی
    • مقطع دکترا یا PHD

    گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکترا کار سختی است و بخش زیادی از آن وابسته به شرایط رزومه و دانش زبان انگلیسی و آلمانی شما برمی‌گردد. برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان در سطح دکترا نیازمند به رعایت شرایطی مثل:

    1. دانش بسیار خوب زبان آیلتس ۶ به بالا
    2. رزومه تحصیلی قوی
    3. توصیه نامه
    4. پیدا کردن استاد راهنما جهت تایید
    5. سابقه چاپ مقالات معتبر و فعالیت‌های آموزشی 
    • ویزای تقاضای تحصیل (Visum Zur Studienbewerbung)

    نوعی دیگر از ویزای تحصیلی آلمان، ویزای تقاضای تحصیل است. این نوع ویزا مختص کسانی است که هنوز منتظر نتیجه پذیرش خود هستند و یا رشته تحصیلی خود را انتخاب نکرده‌اند.

    • ویزای تحصیلی آلمان مختص دانش‌آموزان

    در صورتی که زیر هجده سال باشید و قصد تحصیل در مدارس آلمان را داشته باشید، دانش‌آموز محسوب می‌شوید، اما افسر ویزا مهاجرت تحصیلی را برای کودکان بالای دوازده سال معقول‌تر می‌داند. دانش‌آموزان برای مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی آلمان ملزوم هستند تا از بین مدارس دولتی یا خصوصی، مدرسه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

    ممکن است مدرسه مورد نظر شما به صورت شبانه روزی نیز باشد. دانش‌آموزان برای تحصیل نیازی به مدرک زبان آلمانی ندارند و اما برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان نیاز به یک قیم دارند. هزینه مهاجرت تحصیلی برای دانش‌آموزان بر اساس شهر محل سکونت، مدرسه مورد نظر، امکانات و … متفاوت خواهد بود. در نهایت باید گفت اصلا نگران کیفیت تدریس و شرایط نباشید! با توجه به شرایط ایده‌آل این کشور باید گفت، این کشور از نظر کیفیت آموزشی و … از شرایط بسیار خوبی برخوردار است.

    شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    با توجه به شرایط تحصیلی بسیار خوبی که در کشور آلمان وجود دارد، انتخاب این کشور می‌تواند درست‌ترین انتخاب برای دانشجویان و دانش‌آموزان باشد. تحصیل در این کشور تقریبا رایگان است و شما شانس بسیار بالایی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان دارید. همچنین پس از اتمام تحصیل می‌توانید به دنبال کار بگردید و در صورت پیدا کردن کار در این کشور، اقامت دائم آلمان را دریافت کنید. از آن جایی که کشور آلمان یک کشور صنعتی است و نرخ بیکاری در این کشور بسیار کم است، شما به احتمال زیاد پس از اندکی جستجو بتوانید در این کشور مشغول به کار شوید. با توجه به این مطالب، در این بخش به بررسی شرایط اخذ ویزای تحصیلی در این کشور می‌پردازیم:

    شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    شرایط سنی

    وابسته به اینکه قصد اخذ ویزای تحصیلی آلمان در چه مقطعی را دارید، شرایط سنی نیز متفاوت است. اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارید حداکثر باید ۲۳ سال، برای کارشناسی ارشد ۳۰ و برای دکتری با توجه به رزومه متقاضی تا ۴۰ سال داشته باشید. البته اگر قصد تحصیل در رشته پزشکی را دارید، باید برای دریافت ویزای تحصیلی نهایتا باید ۲۲ ساله باشید.

    بررسی هزینه‌های اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    همانطور که در بخش‌های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، تحصیل در آلمان به دلیل وجود دانشگاه‌های دولتی رایگان است و شما از مقطع لیسانس تا دکترا هزینه خاصی برای تحصیل ندارید. اما بسته به شرایط، رشته و مقطع تحصیلی دانشجو‌ها هر ترم موظف هستند که برای ثبت نام در دانشگاه و کارهای دیگر بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ یورو خرج کنند. البته این مبلغ برای دانشجویان دانشگاه‌های خصوصی خیلی بیشتر است.

    همچنین اگر پس از اخذ ویزای تحصیلی آلمان قصد داشتید که ویزای همراه بگیرید باید مبلغ ۸۰ یورو برای بزرگسال و ۳۷.۵ یورو برای کودکان پرداخت کنید. هزینه اقامت اولیه بزرگسالان ۵۶ تا ۱۰۰یورو و برای کودکان بین ۲۸ تا ۵۰ یورو می‌باشد. تمدید آن برای بزرگسالان ۴۹ تا ۹۶ یورو و برای کودکان بین ۲۴.۵ تا ۴۸ یورو می‌باشد.

    جدا از این موضوعات هزینه‌های ترجمه، بلیط هواپیما، وقت سفارت و رفت و آمد‌‌ها نیز جزء جدا ناپذیر هزینه‌ها برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان هستند.

    تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟

    برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان نیازمند به تمکن مالی هستید. این یعنی شما باید در اولین سفری که به این کشور دارید، این مبلغ را با خود همراه داشته باشید. تمکن مالی به سفارت نشان می‌دهد که دانشجو می‌تواند برای یکسال از پس زندگی خود برآید. این مبلغ برای مقطع کارشناسی ماهانه حداقل ۹۳۶ یورو و در سال ۱۱۲۳۲ یورو است. همچنین برای مقطع کارشناسی ارشد میزان مبلغ تمکن مالی ماهانه ۱۰۵۰ یورو و در سال ۱۲۶۰ یورو است.

    نکته قابل توجه این است که هزینه زندگی در شهرهای مختلف آلمان متفاوت است و ممکن است بیشتر و یا کمتر از این مبلغ را نیاز داشته باشید.

    در ویزای تحصیلی کشور آلمان مبلغ تمکن مالی در بانک بلوکه می‌شود و عدد مورد نظر سفارت هر ماه توسط بانک باز شده و متقاضی از همان تمکن استفاده می‌کند.

    تمکن مالی

    مدت زمان گرفتن ویزا تحصیلی آلمان

    برای اخذویزای تحصیلی آلمان ابتدا باید از طریق سفارت آلمان در ایران اقدام کنید. با توجه به اینکه سفارت آلمان در ایران روند مشخصی برای وقت گرفتن ندارد، ممکن است زمان زیادی را در انتظار باشید. این زمان برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد حداقل ۱۲ ماه است.

    چرا برخی از ویزاهای تحصیلی به مشکل ریجکتی بر می‌خورند؟

    یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که دانشجویان برای مهاجرت به آلمان با آن روبرو هستند، ریجکت درخواست آنها است. ریجکت خوردن درخواست تمامی زحمات شما و هزینه‌های شما را از بین می‌برد، به گونه‌ای که باید مجددا بسیاری از مراحل را طی کنید. مشاوره گرفتن از یک موسسه مهاجرتی کاربلد و وکلای خبره می‌تواند از ریجکت درخواست شما جلوگیری کند. همچنین رعایت نکاتی مثل:

    • پذیرش از دانشگاه یا موسسه‌ای که اعتبار زیادی ندارد و یا غیر معتبر است.
    • به سوالات سفارت اشتباه پاسخ داده‌اید.
    • زمان مدرک زبان شما به اتمام رسیده باشد و یا نمره کافی را به دست نیاورده باشید.
    • شرایط سن و معدل شما با مقطعی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، همخوانی نداشته باشد.

    مشکل ریجکتی ویزا

    ویزای همراه دانشجویی آلمان چیست؟

    این ویزا برای اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های آلمان که اقامت یا اسکان دارند، صادر خواهد شد. ویزای همراه دانشجویی که به پیوست مجدد خانواده نیز مشهور است، به دانشجو این امکان را می‌دهد تا هنگام تحصیل به خانواده خود را به آلمان بیاورد.

    برای دریافت ویزای همراه دانشجویی، دانشجو در ابتدا پس از سکونت در یکی از شهرهای آلمان معمولا پس از گذشت زمانی بین ۹۰ تا ۳۶۵ روز می‌تواند درخواست ویزای همراه بدهد. البته اخذ این ویزا شرایط خاص خودش را می طلبد:

    1. داشتن تمکن مالی
    2. ازدواج ( برای اخذ ویزای همراهی دانشجو ازدواج باید قبل از اخذ ویزای تحصیلی آلمان توسط دانشجو صورت بگیرد)
    3. دانشجو باید محل زندگی مناسبی را داشته باشد.
    4. شرایط سنی اعضای خانواده (دانشجو باید حداقل ۱۸ ساله باشد و در صورت داشتن فرزند سن فرزند او باید کمتر از ۱۸ سال باشد) فرزندانی که سن آنها از ۱۶ سال بیشتر است، باید از دانش زبان آلمانی برخوردار باشند تا بتوانند به مدرسه بروند)
    5. دانش و مهارت زبان
    6. همسر باید حداقل سطح A۱ در CEFR داشته باشد و فرزندان بین ۱۶ تا ۱۸ سال برای تحصیل باید حداقل مدرک سطح B2 زبان آلمانی را داشته باشند. مهارت و دانش زبان آلمانی کمک می‌کند تا به صورت رایگان در این کشور مشغول به تحصیل شوند.
    7. حداقل اقامت یکساله دانشجو برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان نیاز است.
    8. والدین تنها زمانی می‌توانند ویزای توریستی دریافت کنند که سن بالایی داشته باشند و نیازمند مراقبت باشند. بعلاوه دیگر فرزندان دانشجو یا متقاضی نباید در خانواده‌ی دیگری در آلمان زندگی کنند.
    9. فرزندان فرد متقاضی نباید متاهل، مطلقه و بیوه باشند.

    مدارک مورد نیاز برای ویزای همراهی

    • اگر فرد مورد نظر همسر شما باشد:
    1. اثبات کردن رابطه با شریک زندگی
    2. در صورت ازدواج مجدد باید رای و حکم طلاق را داشته باشید.
    3. سند ازدواج برای افرادی که همسر دارند.
    4. مدرک تحصیلی
    5. مدرک زبان
    6. عکس‌های قدیمی و یا عکس‌هایی که مربوط به ازدواج است.

    مدارک ویزای همراه

    • برای فرزندان:
    1. مدارکی برای اثبات فرزند
    2. شناسنامه
    3. گواهی حضانت ( در صورت طلاق گواهی حضانت طلاق)
    4. شماره ثبت بیمارستان محل تولد فرزند شما
    5. مدارک تحصیلی
    6. سوابق مهد کودک و موسساتی که کودک در آن حضور داشته است.
    7. مدرک زبان
    8. تصاویر قدیمی از کودک و یک عکس خانوادگی
    9. گواهی مرگ همسر یا شریک زندگی
    10. گواهی رضایت والد یا والده دیگر برای زندگی با دانشجو
    11. نام، مشخصات و شماره تلفن دیگر اعضای خانواده در کشور خود
    • برای والدین:
    1. اثبات رابطه بین والدین و دانشجو
    2. گواهی تولد متقاضی یا دانشجو
    3. تایید گواهی پدر
    4. سند ازدواج پدر و مادر
    5. مدرک اتمام تحصیل والدین
    6. اسناد اقامت والدین در کشور خود
    7. گواهی فرزند خواندگی

    مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان شما ملزم هستید که چندین مرحله را طی کنید:

    مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    1. گرفتن وقت سفارت
    2. تهیه اسناد و مدارک مورد نیاز
    3. دریافت پذیرش از دانشگاه مد نظر در آلمان
    4. آمادگی برای رفتن به سفارت و مصاحبه 
    5. گرفتن و اخذویزای تحصیلی آلمان
    6. انجام دادن باقی اقدامات مربوط به پس از دریافت ویزای تحصیلی

    مشاوره اخذ ویزای تحصیلی آلمان

    تحصیل در کشور آلمان و زندگی در شهرهای مختلف این کشور می‌تواند تجربه‌ای بی‌همتا و به یاد ماندنی برای شما باشد. با توجه به هزینه‌های پایین تحصیل، شرایط ایده‌آل و شرایط تبدیلویزای تحصیلی آلمان به اقامت دائم زندگی در این کشور می‌تواند در پیشرفت و ترقی شما نقش ویژه‌ای را ایفا کند. پس اگر شرایط زندگی درآلمان را دارید، این فرصت استثنایی را از دست ندهید!

    در این مقاله از گروه مهاجرتی بالدانو سعی کردیم تا شما را با شرایط و روش‌های اخذ ویزای تحصیلی آلمان آشنا کنیم، پس اگر قصد مهاجرت به آلمان به قصد تحصیل، کار یا زندگی را دارید، می‌توانید با مشاوران و کارشناسان خبره ما تماس حاصل نمایید تا به شما در اخذ ویزای این کشور کمک کنند؛ بعلاوه می‌توانید برای دیگر کارهای مهاجرتی خود به کشورهای مختلف روی کارشناسان ما حساب باز کنید و با استفاده از راه‌های ارتباطی و آدرس ما در شبکه‌‌های مجازی با کارشناسان موسسه مهاجرتی بالدانو تماس حاصل نمایید.

    انواع ویزای آلمان